Kruiskenshoeve vzw - Timeout project voor jongeren - de pauzeknop

 

De pauzEKNOP

Time-out voor jongeren
Jongeren met problemen hebben nood aan een korte pauze.
OVER HET BOEK

In de Kruiskenshoeve te Sint-Laureins vinden probleemjongeren een plek om tot rust te komen en te herbronnen.
Door hen uit hun moeilijke situatie te halen, hun een uitnodigende omgeving aan te bieden met steun vanuit een relatie, herontdekken deze jongeren hun eigen sterktes en zwaktes en worden ze aangemoedigd hiermee aan de slag te gaan.
De Pauzeknop. Time-out voor jongeren neemt de lezer mee doorheen dit project. Vertrekkend vanuit een wetenschappelijke analyse beschrijft het boek de 'werkbare elementen' op de hoeve en de omgeving. Het situeert deze in de literatuur en komt tot een bruikbare, ruimer inzetbare time-outmethodiek.
Met de concrete methodiek van De Kruiskenshoeve als vertrekpunt, is De pauzeknop. Time-out voor jongeren een inspirerend werk voor ouders, begeleiders, leerkrachten, jeugdwerkers en iedereen die professioneel of persoonlijk wel eens geconfronteerd wordt met jongeren die het moeilijk hebben.

OVER 

KATRIEN SEL

Katrien Sel is master in de pedagogische wetenschappen. Ze verricht onderzoek en werkt in het Orthopedagogisch Observatie en Behandelingscentrum (OOBC) 'Nieuwe Vaart' te Gent.

Franky D'Oosterlinck is directeur van het Orthopedagogisch Observatie en Behandelingscentrum (OOBC) 'Nieuwe Vaart' te Gent en gastdocent aan de UGent. Hij is stichter en voorzitter van de European Federation of Conflict Management and Treatment in Education and Care (EFeCT).

TECHNISCHE INFO

EAN 
9789401410557
BESCHIKBAAR: Verschenen
FORMAAT: 17cm x 24cm
VERSCHIJNINGSDATUM: 13/09/2013
AFWERKING: Paperback
DRUK: 1
AANTAL PAGINA'S: 128
NUR OMSCHRIJVING: Pedagogiek
UITGEVER: LannooCampus
DOWNLOADS
 inhoudsopgave.pdf