Kruiskenshoeve vzw - Timeout project voor jongeren - Koningin Mathildeprijs 2015

 KRUISKENSHOEVE WINNAAR KONINGIN MATHILDEPRIJS 2015 

 

Met enige trots mogen we zeggen dat we dit jaar uitgeroepen zijn tot winnaar van de Koningin Mathildeprijs. De prijsuitreiking had dit jaar plaats op 07 mei in het Koninklijk Paleis te  Brussel. In eerste instantie waren er 207 projecten ingediend met als thema een positieve kijk op de toekomst. Op 20 maart mocht ons project voorgesteld worden aan een jury die gedeeltelijke uit professionelen bestand en gedeeltelijk uit jongeren. Er werden daarna 16 projecten ( 9 Nederlandstalige en 7 Franstalige kandidaten) weerhouden. Zij mochten zich op 07 mei aanbieden op het Koninklijk Paleis. 

Daar werden de 16 kandidaten toegesproken door de juryvoorzitter Peter Adriaansens en door Koningin Mathilde.   Robert Accoe, de bezieler van de Kruiskenshoeve was niet weinig trots toen hij van de juryvoorzitter vernam dat de Kruiskenshoeve de Koningin Mathilde Prijs 2015 gewonnen had. 

Nadat Robert de prijs uit de handen van Koningin had mogen ontvangen mocht hij de pers te woord staan en zij hebben hele lovende reportages gemaakt over de kruiskenshoeve. 

 

hieronder zijn er verschillende links naar hun reportages. 

 

in het vrt journaal 

In het avs nieuws 

persbericht koning boudewijnstichting 

verslag in het nieuwsblad 

verslag in het nieuwsblad 

in het laatste nieuws 

in de meetjeslander

op polinfo 

in de Standaard 

op de site van jongerenplaneet 

Zelfs in het het Nederlands blad Vorsten is er een artikel gewijd aan de kruiskenshoeve